Diensten

Wat kunnen wij voor u doen?

Breed professioneel dienstenaanbod

Uw administratie besteedt u graag uit aan een specialist. Dat stelt u in staat u volledig te concentreren op uw kernactiviteiten. Administratiekantoor R.A. Schipper kan u op het gebied van ‘administratie’ alles uit handen nemen. Maar ons dienstenaanbod is aanzienlijk breder dan dat. Waarvoor kunt u nog meer bij ons terecht?

Begeleiding van (startende) ondernemers

Met uw nieuwe onderneming wilt u graag voortvarend en op een weloverwogen manier uit de startblokken schieten. Wij kunnen u assisteren bij het gehele traject, waaronder het opstellen van een ondernemingsplan, het verzorgen van een financieringsaanvraag en advisering bij de aan- of verkoop van een onderneming.

Financiële administratie en begeleiding

Wij kunnen u van A tot Z ondersteunen bij de financiële administratie, of u dit zelf wenst te verzorgen of wanneer wij dit voor u uit handen nemen. Ook met betrekking tot het opzetten van een online (digitale) boekhouding zijn wij u graag van dienst. De mogelijkheden hierin zijn legio, waarbij wij het belangrijk vinden dat het uiteindelijk leidt tot een fijnere en snellere manier van werken voor alle partijen. 

Rapportages

Wij stellen aan de hand van de financiële administratie de jaarrekeningen en tussentijdse overzichten op, zodat u volledig geïnformeerd blijft over de stand van zaken in uw onderneming. Uiteraard combineren wij dit met een voor u passend advies voor uw bedrijf.

Prognoses

Wij stellen aan de hand van de financiële administratie de jaarrekeningen, tussentijdse overzichten en prognoses op, zodat u volledig geïnformeerd blijft over de stand van zaken in uw onderneming. Uiteraard combineren wij dit met een voor u passend advies voor uw bedrijf.

Loonadministraties

Het verzorgen van een juiste loonadministratie is een noodzakelijk maar ingewikkeld karwei. Wij verzorgen voor u de algehele loonadministratie alsmede de aangiften loonheffingen en/of aangiften naar pensioenfondsen via het salarispakket Microloon. Verder verzorgen en adviseren wij zaken omtrent de van toepassing zijnde cao, arbeidsovereenkomst, vaststellingsovereenkomst, werkkostenregeling, vakantie-uren, ziekmelding en de ziekengeldverzekering. Wij kunnen u goed begeleiden bij het aannemen van personeel en kundig adviseren over de verantwoordelijkheden, maar ook de risico’s en kansen die personeel met zich meebrengt

Subsidies

De overheid probeert via diverse subsidies en regelingen het ondernemerschap aantrekkelijker te maken. Echter, door de vele regels ziet u als ondernemer door de bomen haast het bos niet meer. Wij helpen u graag met het inzichtelijk maken van uw mogelijkheden en geven u een passend advies.

Fiscale aangiften

Voor zowel ondernemers als particulieren verzorgen wij alle benodigde fiscale aangiften:
– Inkomstenbelasting
– Vennootschapsbelasting
– Omzetbelasting
– Loonheffingen
– Aangiften intracommunautaire leveringen

Ook kunnen wij uw aanslagen inkomsten- en vennootschapsbelasting controleren en verzorgen wij het contact met de Belastingdienst. Verder houden wij uw fiscale mogelijkheden scherp in het oog en adviseren wij u indien noodzakelijk.

Advisering

Wij bespreken en adviseren startende ondernemers over de te kiezen rechtsvorm, het ondernemingsplan en voor zover nodig de financieringsmogelijkheden. Daarnaast begeleiden wij gevestigde ondernemingen in de te nemen stappen als investeringen, financieringen, kostprijsberekeningen en samenwerkingsvormen. Wij werken proactief als het gaat om consequenties die voor u van belang kunnen zijn bij gewijzigde wet en regelgeving en bedrijfsomstandigheden.”

Fiscount Advies Groep

Administratiekantoor R.A. Schipper is lid van de Fiscount Advies Groep. Dit stelt ons in staat u tevens te assisteren bij juridische zaken en complexe fiscale zaken.